fbpx

Doelgroepenbeleid - Senioren (55+)

We doen er alles aan om jong en oud gezond aan het sporten te krijgen. Daarbij verliezen we de senioren zeker niet uit het oog! De vraag "wie is" of "vanaf wanneer ben je" een senior is niet makkelijk. Gemakshalve wordt in de sport van een senior gesproken vanaf 55 jaar, ook al voelt niet iedereen er zich door aangesproken.

De groep 55-plussers wordt steeds groter. Dit wordt ook wel de vergrijzing van de samenleving genoemd. We merken dit aan onze ledencijfers: 25% van onze leden behoort tot de 55-plussers, 15% tot de 65-plussers en zelfs 10% tot de 70-plussers. Daaruit blijkt dat tennis een "lifetime" sport is. We willen dan ook graag meer 55-plussers overtuigen met een kwaliteitssportaanbod op maat van hun wensen en behoeften.

55-plussers kunnen zowel recreatief als competitief op Tennisclub Borgerweert aan de slag. We hebben voor de competitief ingestelde leden o.a. interclub, vriendenclub, beker Claus, clubkampioenschappen, laddercompetitie, ... Voor de meer recreatieve spelers zijn er heel wat groepen waarbij je kan aansluiten, die samen hun vrije tijd doorbrengen op de club met voor of na hun uurtje tennis nog een gezellige babbel aan de bar.

Voor starters of herstarters is er de mogelijheid om een Start to Tennis of een Keep on Tennis op maat van 55-plussers te volgen.